Recept

Pad Thai - thailändska stekta nudlar‏

Ingredienser

200 gram
250 gram

3 st
2 tsk
150 gram
40 ml
40 ml
2 tsk
2 st
2,5 dl
4 msk
 
,


Tillagning

1. Skala räkorna och ta ur tarmen. Finhacka räkköttet. Ställ undan.

2. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna.

3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du i vitlök, chili och fläsk, och steker under en ständig omrörning i två minuter. Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut.

4. Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt.

5. Strö över böngroddar, koriander och jordnötter. Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.

Kyckling i grön curry
Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 aubergine (à 400 g)
  • 2 msk grön currypaste
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • hackad koriander eller thai-basilika
  • ris
  • 500 g kycklingfilé
    

Gör så här

  1. Strimla kycklingfilén. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skär auberginen i bitar.
  2. Fräs currypaste i rapsolja 1 minut. Tillsätt kycklingen och låt bryna 2 minuter. Tillsätt aubergine och vitlök och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll på kokosmjölk, asiatisk fisksås och farinsocker och låt koka 5 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
  4. Smaka av med färskpressad limejuice. Strö hackad koriander eller thai-basilika över och servera med ris.

 

Kyckling med cashewnötter på thailändskt sätt
 

Ingredienser

 vitlök(ar), hackad
300 gram  kycklingfilé(er)
50 gram  cashewnötter
1 st  gul lök(ar), skivad
1 st  röd paprika, strimlad
1 st  purjolök(ar), skivad
0,5 huvud  blomkål
0,5 huvud  broccoli
8 msk
  oystersås
0,5 tsk  Thai svampsås, eller fisksås
1 nypa(or)
  socker
8
 msk  vatten

Garnering
torkad thaichili 

Tillagning

1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)